Σπύρος Μάλλιος

Ο Σπύρος Μάλλιος  γεννήθηκε το 1975 στο Αθαμάνιο Άρτας και ολοκλήρωσε τις λυκειακές του σπουδές στα Ιωάννινα. Οι ανησυχίες του για τη μαγειρική τον οδήγησαν στη σχολή του Ο.Τ.Ε.Κ. του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης στη «Μαγειρική Τέχνη», ενώ στη συνέχεια αποφοίτησε από τη Σχολή Μαγειρικής «CHEF D’OEUVRE».

Έχοντας μεγάλη αγάπη για τη μαγειρική και θέλοντας να γνωρίζει πολύ καλά τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί στην κουζίνα του, σπούδασε την τέχνη και τα μυστικά του κρέατος στη Δημόσια Σχολή Κρεοπωλών. Το γεγονός ότι μεγάλωσε στα όρη Τζουμέρκα της Ηπείρου τον έκανε να αγαπήσει τα μελίσσια και το μέλι και θέλοντας να αποκτήσει και σχετική επιστημονική κατάρτιση, σπούδασε στη Δημόσια Σχολή Μελισσοκομίας του Ι.Γ.Ε.

Έχει διδάξει (Μαγειρική, Ζαχαροπλαστική και Catering/Biocatering) ως καθηγητής Μαγειρικής στο Υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο του προγράμματος δια βίου μάθησης (Ν.Ε.Λ.Ε).

Επαγγελματικά, έκανε το ξεκίνημα του στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ολλανδία, όπου εντρύφησε στη σύγχρονη Ευρωπαϊκή και την ιδιαίτερη Φλαμανδική κουζίνα για δέκα χρόνια, ενώ παράλληλα μυήθηκε σε ιδιαίτερες πρώτες ύλες λόγω των αποικιών της χώρας αλλά και της κουλτούρας των Ολλανδών να ταξιδεύουν ανά τον κόσμο.

Συνεχίζει το γαστρονομικό του ταξίδι στην Νάπολη, όπου αποκτά εμπειρία στην Ιταλική κουζίνα, υιοθετώντας την τέχνη των φρέσκων ζυμαρικών και τη χρήση των εποχιακών λαχανικών στα πιάτα του. Εκεί, αγάπησε και έμαθε να χρησιμοποιεί τις διάφορες ποικιλίες ρυζιού, δημιουργώντας απολαυστικά και ιδιαίτερα ριζότα.

Η επιστροφή του στην Ελλάδα τον βρίσκει να αναλαμβάνει την κουζίνα σε διάφορα εστιατόρια σε Λευκάδα, Σαντορίνη και Αίγινα.

Τα τελευταια χρόνια, βρίσκεται σε εστιατόρια της Αθήνας δίνοντάς μας, μέσα από τα πιάτα του, όλες εκείνες τις επιρροές απο τα μέρη που έζησε. Ως λάτρης της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας, δεν παρέλειψε να αποτυπώσει τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων, όπως αυτές διασώθηκαν μέχρι τις μέρες μας μέσα από τα αρχαία κείμενα, μέσα από τα πιάτα του.

Back to top